Инциденти

Фалшив сигнал за следа от Кристиян вдигна на крак полицията

Вдигнаха полицията на крак след сигнал от гъбари, че засекли Кристиян в гората. Съобщението обаче се оказало фалшиво. „Сигналът беше подаден във вторник. Запазихме мястото и незабавно започна претърсване. Следовите кучета и термовизионните камери обаче не откриха нищо”, каза шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

Вече 11 дни няма следа от 16-годишния Кристиян Младенов. Момчето изчезна на 8 срещу 9 юли в полунощ, след като блъсна 5-тима туристи на главната улица в Триград. От тогава до сега местни жители, близки на семейството, полицаи и горски издирват околностите, но следа от младежа няма. Алпинисти също се включиха в претърсването на недостъпните скали и дерета. Осигурени са дрон и термовизионни камери.

„Той е толкова отговорен. Искам да се върне. Искам да си спомни уроците, които съм му дала, че всеки човек трябва да поема отговорност. Той има много мечти и в един момент, заради една грешка, всичко рухва“, казва майката на Кристиян Румяна Младенова в интервю пред plamak.bg. Според нея у сина й са се смесили много силни чувства. Тя е убедена, че синът й е бил в шок, а реакцията – първична. Момчето не пие и не пуши. Способен е да разглоби колата изцяло и да я сглоби отново.

Advertisement
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close