НОВИНИОБЩЕСТВО

Езиковата гимназия изпрати абитуриентите си

 

С емоционално тържество Езикова гимназия „Иван Вазов“ – Смолян, изпрати в четвъртък абитуриентите си. По традиция, на двора на училището се бяха събрали учениците от всички класове, за да пожелаят „На добър час на дванайсетокласниците“. Момичета момчетата от 12-тите класове, радваха погледите не само на гимназистите, но и на учителите, родителите и близките.

„Изключително съм развълнувана и съм щастлива, че днес имам възможност да съм сред всички вас. Радвам се да видя, как плахите осмокласници, се превърнаха в прекрасни момичета и момчета – вече зрели дванайсетокласници. Преди пет години всеки един от вас прекрачи прага на Езиковата гимназия и се справи с различни предизвикателства и задачи. Благодарение на вашето старание и воля, всеки успя да се пребори с различни трудности. Днес сте нашите прекрасни абитуриенти. След известно време ще бъдете студенти – едни в България, другите в чужбина, но най-важното – с подкрепата на всеки приятел и роднина. Желая ви много покорени върхове и живот, изпълнен с пъстри цветове. Следвайте и осъществявайте и най-смелите си мечти. Продължавайте да раздавате вашите учители, приятели и роднини“, каза учителят по немски в езиковата гимназия Елеонора Джикова. Тя пожела на абитуриентите здраве, щастие и целеустременост, увереност, смелост и късмет.

На свой ред, от името на завършващите, дванайсетокласничката Виктория Росенова изказа благодарности към учителите от ЕГ „Иван Вазов“. „Една древна китайска мъдрост казва, че пътят на учителя и учителя е един докато съдбата не ги раздели. Този момент настъпи, днес ние се разделяме със своите учители. С тези, които пет години неуморно извайваха от нас хората – личности. Преди години прекрачихме за първи път прага на ЕГ „Иван Вазов“ – нетърпеливи, плахи, но устремени към знанието. Същевременно растяхме не само на ръст, а и помъдрявахме благодарение на вашите грижи и търпение“, посочи абитуриентката.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close