НОВИНИПолитика

Евродепутатът Атидже Алиева – Вели: Време е община Баните да види какво е да има кмет от ДПС

„Считам, че в близките години община Баните ще се промени изцяло с програмата, която г-н Ферад Емин има“. Това заяви днес на среща с животновъди в село Гълъбово евродепутатът от групата „Обнови Европа“ Атидже Алиева – Вели, дошла в родопската община, за да подкрепи кандидата на ДПС за кмет на общината.

„Да, случва се нещо тук, случва се нещо там, но всичко, както в цялата държава – е на парче. Мисля, че е време община Баните да види какво е да има кмет от ДПС и как се развиват общините, които ДПС управлява.“ – добави тя

 

Ферад Емин уточни, че днешната среща е само с животновъди от селото, а официалната среща с жителите на Гълъбово, на която ще представи управленската си програма, е в неделя (21 феврурари). „Вие ме познавате всички“ – каза Емин, който работи в общинската администрация в Баните от 2003 г. като зам.-кмет и като директор на Дирекция „Европейски програми, проекти, икономически дейности и услуги“.

Ферад Емин

„На първо място – грижата за хората, вторият – биоземеделието и подпомагане на местния бизнес.“ – така лаконично представи Емин приоритетите си.

Атидже Алиева – Вели обърна внимание, че Европейският съюз е предвидил 29 милиарда евро за България за възстановяване от Covid-пандемията. В разработения от правителството национален план за възстановяване обаче голяма част от средствата са насочени към държавната администрация и агенциите, а не към хората. „202 млн. евро има за земеделие, само че голяма част от от тези 202 млн. евро, ще бъдат използвани за разработване на системи на Министерството на земеделието, храните и горите. Считам, че тези пари трябва да стигат до реалния животновъд, за да може да се възстанови от това сътресение“ – заяви тя.

Община Баните ще спечели едно ясно, дългосрочно и устойчиво развитие във всички сектори, ако бъде избран Ферад Емин, каза пред камерата на „Отзвук“ евродепутът. „Знаем планинските райони колко са трудни, знаем какво предизвикателство е да управляваш селска община в планински район.“ – уточни Вели и обърна внимание, че кандидатът на ДПС има ясна програма, ясни цели и ясни приоритети. Според нея Движението за права и свободи ясно показва своите ангажименти към хората и отбеляза, че ясно се виждат разликите в общините, които има кметове на ДПС.

Срещата в Гълъбово продължи повече от час, на който местни животновъди зададоха много въпроси, свързани с подпомагането на земеделието и животновъдството в малките стопанства.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close