Advertisement
СпортНОВИНИ

Есма Халилова спечели бронзов медал от Европейското по карате в София

С бронзов медал и много добро представяне се завърнаха петте момичета от Спортен клуб „Карате” – Рудозем, които представиха България на Европейското първенство по карате шинкиокушин за кадети, юноши, девойки и младежи до 21 години, съобщи треньорът им сенсей Здравко Младенов. Надпреварите се проведоха през уикенда в столицата в зала „Арена Армеец”. Есма Халилова спечели третото място във възрастовата група кадетки до 55 кг.

„Мартина Бендерова, Емира Младенова, Евелина Пехливанова и Амира Брахомова направиха много добри битки, имаха огромни шансове за медали, но късметът не беше на тяхна страна. Те бяха равностойни, напълно конкурентни на останалите състезателки, но е и въпрос на шанс”, коментира треньорът на девойките.

Българският национален отбор завърши Европейското първенство с 5 златни, 5 сребърни, 18 бронзови медала и купа за най-техничен състезател.

Емира Младенова е дъщеря на сенсей Здравко Младенов и тренира от 5-годишна. Останалите момичета са в залата от около 6 години. Те са многократни шампиони в национални и международни турнири.
Петте състезателки на СК „Карате” – Рудозем, станаха част от националния отбор на България, след като станаха първи в категориите си на националния турнир, който се проведе през пролетта в Севлиенво.
Националките от Рудозем бяха посрещнати тържествено от съучениците си и ръководството на СУ “Св. св. Кирил и Методий“ при пристигането си от София.

„Изказвам благодарности на г-жа Сийка Кирякова – директор, и нейният екип и учителски колектив за указаното уважение и връчените почетни грамоти на мен, Мартина, Емира, Амира и Есма. Благодарности и към кмета на село Чепинци – г-н Мустафа Брахимбашев, който ни изненада в залата по време на тренировка, за да връчи лично грамота и букет на петата състезателка – Евелина Пехливанова”, каза още Здравко Младенов.

През пролетта на следващата година ще се проведе национален турнир – квалификации, за сформиране на национален отбор, който ще представя страната ни на Европейско първенство в Унгария. „Ако момичета се представят добре, отново ще бъдат част от националния отбор”, добави сенсей Здравко Младенов.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!