НОВИНИ

Елена Алекова представя книгата си „Родопа е предел” в КДК

„Родопа е предел” е заглавието на новата книга на поетесата Елена Алекова, която ще представи КДК на 27 ноември (сряда) от 18 часа в зала „Петър Стайков” на бул. „България” 43. Тя е звучна плесница в лицето на клеветата, измислиците и лъжата по така наречения възродителен процес.

Новата творба на Елена е изградена от най-ярките й статии, студии и публикации по темата през последните две десетилетия и половина. И е разделена на три части: „Моята България”, „Много пушилка, а после” и „Новото битие на Николай Хайтов”.

За нея академик Георги Марков пише: „Публицистиката на Елена Алекова съчетава силата на фактите с плама на поезията, което я прави истинска и четивна. Авторката е толкова убедена в правотата си, че я предава убедително и на неизкушения от тематиката читател, за да почувства и разбере премеждията в съдбата на родопските българи”.

Елена Алекова е родена на 3 април 1963 г. в село Мугла, Смолянско. Завършва Литературния институт „Максим Горки“ в Москва, специалност белетристика. През 1994 г. става доктор по философия и филология. Специалист е по руска и съветска литература на 20 век. Работила е като редактор във в. „Български писател“ (до закриването му), в издателствата „Български писател“ и „Христо Ботев“. Главен редактор на вестниците „Тракия“ и „Съвременно читалище“

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close