ЕКОЛОГИЯНОВИНИ

Еколози спасиха мече, разхождало се по пътя за Смилян

Служители на РИОСВ – Смолян спасиха мече, разхождало се по пътя за Смилян, съобщиха от пресцентъра на екоинспекцията. Сигналът за скитащото се защитено животно е подаден вчера в късния следобяд на спешния тел. 112. Мечето било забелязано от смолянчани в района на разклона за Рудозем и Смилян.

„Сформирахме незабавно екип, който извърши оглед на района. Колегите установиха малкото мече покачено на дърво. Не са открити следи от майката”, каза директорът на РИОСВ Екатерина Гаджева. Експертите са изчакали на мястото няколко часа. Мечето слязло от дървото и тръгнало по пътя към село Смилян. Заради това, че има риск за живота му, са предприети действия по неговото улавяне. Към 20,00 часа експертите от екоинспекцията и доброволци са уловили мечето в землището на село Смилян.

МОСВ и фондация Четири лапи съдействали за приемането на животното в Парк за танцуващи мечки в Белица, където ще му бъдат оказани необходимите грижи. Това е втора акция на РИОСВ – Смолян и фондация Четири лапи, при която са спасени малки мечета.

 

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close