ОБЩЕСТВО

Еколози разкрасиха с цветя двора на детската градина в Устово

Смолянски еколози разкрасиха с цветя двора на ОДЗ 4 в квартал Устово. Инициативата е по повод Световния ден на околната среда – 5 юни. „Бяхме подготвили 40 коренчета с петунии и флокс. Оформихме лехи пред сградата на детското заведение и ги засяхме“, разказа Катерина Исаева – младши експерт в РИОСВ Смолян.

Като призив към обществеността към ограничаване на замърсяването на въздуха, на 5 юни служители на инспекцията се придвижиха до работното си място без автомобили. Бе проведена и образователна инициатива на тема „Как да победим замърсяването на въздуха?“. По време на срещите си с експерти от инспекцията децата от ОУ „Професор д-р Асен Златаров“ и ОДЗ „Радост“ – Смолян, научиха  каква е индивидуалната роля на всеки човек в борбата срещу мръсния въздух и как той влияе на нашето здраве.

Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни за насърчаване на осведомеността и действията за опазване на  околната  среда. Темата за 2019 г. е  „Замърсяването на въздуха – Не можем да спрем да дишаме, но ние можем предприемем стъпки за подобряване качеството на въздуха“. Тя  приканва всички ни да се замислим за влиянието на мръсния въздух върху здравето на човека и растежа на икономиката.

Advertisement
Back to top button
Close