Темида

Ефрем Моллов към „Родопските хайдути“: Изпълнявате гнусна поръчка, прочетете книгата!

Не обръщах много внимание на тези „хайдути“ досега. Но тяхното неистово желание да разпространяват лъжи по мой адрес и да плашат съд с бдения и демонстрации ме провокира да им разясня някои истини.

Уважаеми съграждани хайдути,

Сбъркали сте адресата. Не Ви познавам лично и не съм обсъждал с Вас съдбините на Родопите и Държавата ни! Но ако бяхте истински хайдути, щяхте да защитите поробените от политиката, мафията и банките целокупно народонаселение на Родопите. Щяхте да търсите сметка на унищожителите и поробителите. Щяхте да раздадете справедливост. Но тъй като не го правите, то това означава, че Вие подкрепяте угнетителите! Казано с други думи, не Ви стиска!

Аз не съм поробител, не съм управляващ, не съм подтисник! Затова и не мога да приема това Ваше поведение. За мен, Вие изпълнявате една гнусна поръчка, зададена Ви от тези поробители на българския народ. Съжалявам Ви за това!

Препоръчвам Ви да прочетете моята книга и тогава да водим дискусия. В тази книга има заложена една Велика кауза. Ще се радвам да я разберете и приемете. В нея съм показал пътя за Единението, Братството и Бъдещето ни! В моята книга няма разделение и мъст! И както се полага на Агото, първи простих и поисках прошка! Ако бяхте поне малко Вярващи, щяхте да ме разберете. Но уви! Все пак съм оптимист и вярвам, че ще се усмирите.

Аз Ви прощавам! Дано и Господ Ви прости!

Advertisement
Back to top button
Close