Спорт

ЕФБЕТ Системи за успех при спортните залози

Залозите на спортни събития си остават най- голямата тръпка сред потребителите на букмейкърите. За да може обаче залозите ви да носят печалба в края на деня е добре да сте подготвени. Част от подготовката ви е познаването на различните системи за залози и избора на някоя от тях при стратегията ви за игра.

ЕФБЕТ Системите за залози са предимно математически модели, които намират приложение на финансовите пазари, при управлението на бизнеси, но могат да се ползват за управление на риска при ef bet спортни залози. Ще представим по-известните от тях:

1.Хеджиране – това е система за управление на риска, която се използва когато искаме да компенсираме загубите от инвестиции, като заемем противоположна позиция при свързан актив. На пръв поглед изглежда сложно, но няма да е така, ако приемете, че хеджирането е форма на застраховка. Целта е да се подсигурят съществуващите ни залози, като направим залог, който е противоположен на вече направен такъв. Ако имаме среща между изявен фаворит и аутсайдер, вие можете да заложите един път за победа на аутсайдера и един път за победа на фаворита, може да не ви звучи логично, но в някои ситуации това има доста голям смисъл. По този начин вие намалявате риска, на който сте изложен, като в някои случаи това може да ви донесе и печалба. Често обаче ползването на системата за хеджиране е свързана с намаляване на потенциална загуба, така на практика спестявате пари, които бихте загубили при по-голямата загуба. Например сте заложили на коефициент 1.90 в Efbet спортни залози, но по време на срещата другият отбор повежда в резултата или примерно вашият тим остава с човек по-малко, вече вероятността да спечелите от своя залог е по-малка и съответно вие залагате на Х2 същата сума, която вече сте заложили, така ще имате шанса да избиете поне част от сумата на първи залог, която се очертава да е загуба. Също така можете да използвате хеджирането за гарантиране на печалба. Например сте заложили на права колонка от 4 мача и 3 от тях вече са излезли, тоест вече имате потенциална печалба, която обаче можете да загубите, ако последния двубой не излезе. За да си гарантирате печалба, вие можете да използвате хеджиране, като заложите на срещуположен резултат от първоначалния си залог за последната среща. За да изчислите каква сума да заложите тук, можете да ползвате формула А*В/коефициент. Тук А е първия ви залог, в този който ще използвате за хеджиране, а коефициента е този на срещуположния залог от първоначалния. Системата може да се използва и за дългосрочни залози. Така може да се стигне до ситуация, в която въпреки лошо стечение на обстоятелствата и независимо дали първоначалния ни залог е печеливш или губещ, ние печелим.

2.Система на Оскар Грайнд – кръстена е на човек, за който се твърди, че никога не излизал от казиното с празни ръце. В системата се използва прогресия и всеки следващ залог е по-висок от предишния. В системата има няколко правила, които да се спазват. Първо се определя крайна цел, тоест сумата, която трябва да се постигне накрая. Като пример, ако играча иска печалба от 10% от сумата за залози, която е 300, то единицата е 30 лева. Следващо правило е, че всяка игра започва със залог равен на единицата. Трето правило е, че след загубен залог, следващия е равен по стойност на губещия. Последното правило е, че залог последващ печеливш такъв, следва да е равен на предния плюс единицата, това е валидно само, ако така не се надминава определената като единица печалба.

3.Система на Лабушер – тази система се определя, като по-сложна и е за хора, които биха отделили време да я разучат. Основната идея в системата е, че трябва да можете да възстановите губещ залог с няколко последващи малки печалби. Системата е създадена от Хенри Лабушер, който е англичанин, но има френски произход. Той създава тази система покрай увлечението си на игра на рулетка и залози черно – червено. Основните стъпки тук са, че трябва да се определи печалбата, която желаем. Това става като процент от сумата, с която разполагаме по сметката си. Съвета е да са около 5-10%. Тази сума се разбива на части, като нито една част не трябва да надвишава другите с над 3 пъти. Съвет е, че системата работи при коефициенти около 2, които лесно можете да намерите в предлаганите от Ефбет Лига залози на спортни събития. За да играете по системата Лабушер си определяте поредица, например 1-2-3. Потенциалната печалба тук е 6 лева. Всеки път, когато залагате, стойността на залога трябва да е равна на сумата на първото и последното число или 4. Ако залога е печеливш, премахваме първото и последното число в поредицата, или това са 1 и 3. Ако залога е губещ, прибавяме в поредицата число, което е равно на сумата от първо и последно число в поредицата или в случая 4.

Удоволствието в игрите не е само в печалбата, но в емоцията и освобождаването от другите проблеми. Бъдете внимателни и играйте умерено и с наслада.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close