Читателски

Една торба със срам!

Торбата, която виждате на снимката, напълних в разстояние на само 500 м. – от началото на Левочево до параклиса „Св. Дух“ по пътя за Устово. А селото е Левочево. Нямам кола и често извървявам пътя от 3.5 км. до главния път за Смолян пеша… Целият е осеян с метални и пластмасови бутилки, кофички от кафе, цигарени кутии, обвивки за закуски от целофан и станиол. Някой бе изхвърлил изстискана тубичка от паста за зъби. Предполагам, че не е мил зъбите си по пътя…

В момента целият този Срам е скрит от снега. Рано напролет Той – СрамЪТ, ще „лъсне“ отново с грозния си блясък.

Много, ама много ви моля, не демонстрирайте своята „култура“ по този безобразен и престъпен начин! Не осъзнавате ли, че вие учите и децата си на това отношение към Природата и Създателя й!

Очаквам пролетта. Остават за почистване още 3 км. Този път очевидно ще трябва да взема голям чувал. В селото ни има и нерегламентирани сметища, които, ако видите, ще се ужасите.

Д-р Алберт Швайцер – нобелов лауреат, мислител и известен хуманист, бил попитан приживе: „Докторе, какво не е наред с хората днес?“ Г-н Швайцер отговорил: „Хората не мислят за последствията, които сами сътворяват!“ И така, бъдете сигурни, че природата ще стовари юмрука си върху нас за това, което й причиняваме. Впрочем това вече се случва, ама ние с тъпите си глави не го забелязваме именно защото не мислим за последствията.

Анастас Барбов

Advertisement
Back to top button
Close