НА ФОКУСПолицейски

Един от братята Халваджиеви е жертва на грабежа в Неделино (видео)

Братът на близкия до Маргините Христо Халваджиев е жертвата на грабежа, който стана в малките часове на нощта в четвъртък в Неделино. 60-годишният Ясен Халваджиев бе бит и ограбен от неизвестни мъже с качулки и маски в дома си. Към 1,40 часа в къщата на Ясен и 59-годишната му съпруга Росица нахлуват трима-четирима мъже. Събуждат семейството, връзват ръцете на жената със свинска опашка, а на Ясен с белезници, и ги заключват в банята на третия етаж на дома им. Бандитите претърсили цялата къща, разхвърляли шкафове, дрехи и посуда. Намерили към 800 лв. и дебитна карта на името на 81-годишна жена, които взели. Заплашили Ясен и жена му да не търсят полиция, прибрали им телефоните и си тръгнали.

Час и половина по-късно жената успяла да си освободи ръцете от свинската опашка, промушила се през прозореца на банята, стигнала до друг прозорец и потърсила помощ от съседите си.

Жителите на Неделино са притеснени от нощното нападение. Съседите описаха семейство Халваджиеви пред екипа на „Отзвук“ като кротки и възпитани хора и изразиха учудване, че са станали жертва на маскирани. Още повече, че къщата им не е нито на видно, нито на комуникативно място, далеч е от главна улица, поради което нападението на точно този дом едва ли е случайно. До него се стига по тясна и стръмна улици и човек лесно може да се обърка, особено през нощта.

„Спали сме, когато е станало. Страх ни е, това е грабеж. Как може да бият и грабят хората посред нощ“, каза днес възрастна съседка пред „Отзвук“.

По телефона Ясен Халваджиев отказа да коментира станалото. „В момента шофирам и не е удобно“, каза мъжът. Ружко Халваджиев – съсед и братовчед на Ясен, също притеснен, отказа да говори.

Представянето на Ясен Халваджиев в сайта на училището в Неделино

60-годишният Ясен е старши учител по информатика в училището в Неделино. Преди години той бе шеф на местната телевизия „Родопи Сат“ в града. Съпругата му Росица е детска учителка. Двамата имат син, който живее в София и дъщеря в Пловдив.

Жители на Неделино твърдят, че в случая най-вероятно става въпрос за сплашване. Някои смятат, че нападението може да е заради по-малкия брат на Ясен – Христо Халваджиев, приближен до братята Красимир и Николай Маринови, основатели на групировката „СИК“, сочена за част от организираната престъпност в миналото.

Халваджиев ръководеше клоновете на СИК в Смолян и Пловдив, охранителната фирма „Фаворит“ заедно с Димитър Маринов – Макарона, както и кабелната телевизия „Родопи САТ“ в Смолян. Управлява и фирми с бизнес по Южното Черноморие. Големият брат на Ясен – Данаил, е собственик на хотел „Мони“ в Смолян. Той е и управител на офис на застрахователната компания „Бул инс“ в града.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close