Темида

ДЗИ плаща 127 хил. лева на сираче, ранено при катастрофа

Рекордно обезщетение от 127 960 лева ще плаща ДЗИ на ранено при катастрофа момиче. Във вторник Смолянският окръжен съд осъди застрахователната компания да плати на детето обезщетения за нанесени неимуществени и имуществени вреди, след жестока катастрофа, станала преди три години. В касапницата на пътя умира майката на момичето, която била зад волана, а пътуващите четири деца оцеляха по чудо.

Денят е 20 ноември 2014 година. Около 17 часа тежка катастрофа затвори пътя към Неделино. А 33-годишната Снежана Карафезиева загина на място. Тя управлявала колата си „Пежо 106” с четири деца, които водила на плуване в Златоград. Едно от тях е и нейното момиченце, което пострада най-тежко. 6-годишното тогава дете бе транспортирано в Клиниката по неврохирургия в Университетската болница в Пловдив с тежка черепно-мозъчна травма. Останалите са с наранявания по телата и счупвания на крайниците.

Майките от Неделино се редували да карат децата си на плуване в Златоград. Същата седмица бил ред на Снежана. Когато отишли в басейна и започнал курсът, жената се почувствала зле и настояла децата да завършат по-бързо, за да се приберат. Тя дори не изчакала да им изсъхнат косите. По обратния път най-вероятно й става лошо, навежда се да вземе телефона и губи управлението над колата, която се забива челно в товарен автомобил. Според медицинската експертиза тя е получила мозъчен аневризъм и това е причината да загуби управлението над колата.

Делото на дъщерята на Снежана е третия пореден съдебен процес срещу застрахователната компания. Две от ранените деца вече осъдиха ДЗИ за получените травми. Сега и момиченцето, което е вече на 11 години, но останало сираче, ще получи рекордното обезщетение.

Окръжният съд в Смолян постанови ДЗИ да заплати 97 000 лв. за счупване на черепа, 15 000 лв. за счупване на лявата подбедрица, 15 000 лв. за вреди от психични страдания и 960 лева имуществени вреди за медицински консумативи и услуги.
Съдебният акт не е окончателен и подлежи на обжалване.

Advertisement
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close