НОВИНИ

Движението през свлачището край Тикале – само сутрин, обед и вечер по за час-два

Министърът на регионалното развитие в оставка Николай Нанков, шефът на АПИ Светослав Глосов и областният управител Недялко Славов не изпълниха обещанието си движението през свлачището до разклона за село Тикале по пътя Смолян – Мадан да бъде пуснато до 15 септември. Това стана ясно днес на пресконференция на областния управител, в която участваха шефката на Областното пътно управление Костадинка Миланова и инженер-геолозите Господин Господинов и Андрей Тахчийски. Движението по една лента с изчакване и светофар през мястото на срутището ще може да бъде пуснато след 27 септември, каза Недялко Славов. От 16.00 часа на 16 септември автомобили ще се пропускат само сутрин от 6,30 ч. до 9,00 ч., на обяд от 12,00 ч. до 13,00 ч. и в късния следобед от 16,30 ч. до 18,30 ч. В участъка скоростта на движение се ограничава на 20 км/час.

През останалото време през деня ще продължат аварийно-укрепителните дейности на фирмите „ГеоКонструкт“ ООД – София и „Инфра кепитал“ ЕООД – София, а движението ще се пренасочва през обходния път, през който е забранено преминаването на МПС над 12.5 тона. През времето на пропускане на пътни превозни средства няма да се извършват строителни работи.

Славов обяви, че отлагането се е наложило за допълнително укрепване на свлачището. и полагане на мантинела откъм срутището.

На място ще има присъствие на „Пътна полиция“-Смолян, а Община Смолян ще осигури геолог, който ежедневно да наблюдава състоянието на скалния масив и да изготвя ежедневни доклади.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close