Advertisement
ТемидаНОВИНИ

Две награди връчва ВСС на шефа на Административния съд Игнат Колчев

Две награди гласува Висшия съдебен съвет (ВСС) на председателя на Административния съд в Смолян Игнат Колчев. Това стана на заседанието на съвета, проведено  на 26 юли т.г.

За проявен висок професионализъм Игнат Колчев бе поощрен с парична награда за работата си в сформираната на 27 май 2020 г. Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика”. Втората награда – „служебна благодарност и грамота”, той получава за образцово изпълнение на служебните задължения при изготвяне на необходимите аудиозаписи за обучение на софтуерния продукт „войс-то-текст” по проекта „Разработка и внедряване в съдебната система на софтуер за ускорено създаване и възпроизвеждане на актове и други документи чрез диктовка и автоматично конвертиране на гласов запис в текст (VOICE-TO-TEXT) и съпътстващи системи за обработка“.

„Никога не съм отказвал да помогна с каквото мога в името на една по-справедлива и работеща съдебна система. Освен това вече две десетилетия съдийската натовареност е моя лична кауза“, коментира председателят на Административния съд Игнат Колчев. Той не за първи път се включва в проекти на ВСС. Бил е член на работните групи по изработване на проект за изменение на Правилника за администрацията в съдилищата, в експертен съвет по информационни технологии на ВСС, по създаване на ЕСLI идентификатор за съдебна практика, по E-law (E-Justice-Cooperation Mechanism) към Council of the European Union 2017г. и др. проекти на ВСС, както и в създаването на две учебни помагала за съдии и съдебни служители.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!