Темида

Две години и десет месеца затвор за рецидивист, тарашил къщи в златоградско

Две години и десет месеца в затвора при строг режим ще изкара Митко Ковачев от смолянското село Виево. По-малко от три месеца бяха нужни на Районната прокуратура в Златоград да изправи пред съда серийния крадец. Ковачев подписа споразумение, което съдът одобри.

50-годишният подсъдим бе заловен през септември след кражба  на 1 800 лева и чифт маратонки от къща в село Долен. В последствие се оказало, че той е тарашил и къщи в селата Джебел и Бенковски. Кражбите са извършени дни, след като Ковачев е излязъл от затвора.

Последната му присъда е на Маданският районен съд – осем месеца зад решетките, заради опит да открадне автомобилна гума.

Жителят на Виево е с над 20 присъди. През 2015 г., заедно с убития през тази пролет бивш затворник Георги Гривнев, направиха серии от кражби в селата Проглед, Триград, Чокманово, Петково и др. При обиска в жилищата им в Пловдив полицаите се натъкнаха на голяма част от вещите, които бяха натоварени в два микробуса, за да транспортират краденото от към Смолян.

Митко Ковачев не е семеен, безработен е, като основно се препитава от кражби.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close