Вяра и традицииНОВИНИ

Два дни Смолян е домакин на фестивала „Здравей, здраве!“

 

За първи път Смолян ще е домакин на фестивала „Здравей, здраве!”. В дните от 19-ти до 20-ти юни във Военен клуб „ДНА” жителите и гостите на града ще могат да се докоснат до здравословния начин на живот и да се включат в различните инициативи, които са подготвили организаторите.

„Фестивалът се провежда от 12 години в 21 града в цяла България. Който е запален за идеята, го прави в града, в който живее. Била съм една от доброволците и участник в „Здравей, здраве!“. Преди две години и половина дойдох в Смолян и в момента, в който пристигнат си казах, че искам това нещо да се случи и тук. Намерих съмишленици и фестивалът в Смолян вече е факт“, разказа Радосвета Павлова – един от организаторите на „Здравей, здраве!“ – Смолян. Тя обясни, че на форума ще има лектори от цялата страна и хора, които живеят здравословно, не само на физическо, но на емоционално, мисловно и духовно ниво.

Фестивалът ще започне в събота от 10,00 часа с детската постановка „Юнак Гюро“. Час по-късно ще е официалното откриване. Лектори ще бъдат Николай Сираков, който ще говори за кармичните семена – „Къде се зараждат събитията от нашето бъдеще и как да ги управляваме“, хомеопатът д-р Дора Пачова ще представи темата „Здравето на семейството”, Ида Марковска – за рода и йога практики, Снежана Орлова от „Шефс клуб“ – Смолян, ще говори за традициите и ще обясни как се приготвя здравословен хляб с квас. Участие ще вземе и пчеларят Андрей Андреев от Момчиловци, Антонио Костов, д-р Светла Балтова и други. Успоредно с това ще функционира и базар за здравословни храни и продукти и ръчно изработени сувенири от естествени материали. За децата ще има арт-работилници. „Идеята е да вървим в една посока за здравето и за повдигането на духа”, добави Радосвета Павлова.

Фестивалът се организира от „Холистичен център Радост и Светлина“ – Смолян, „Шефс клуб“ – Смолян и „Културна организация Ра-Арт“ – Смолян.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Хора, Братя и Сестри, Града с най много умрели млади хора в България тръгнал фестивал за здраве да прави. Пир по време на чума. Къде сте всички медии и институции да видите какво се случва в този град , и защо умират толкова млади хора. Каква е причината. Погледнете некролози навсякъде с умрели млади хора. Трябва курбан за здраве и водосвет да направите от кметството. Попа и Имама да измолят милост и прошка за този град. И да забраните тия парцаливи маски ,които децата носят. Иначе тоя град е свършен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close