НОВИНИ

Два дни гасиха пожар в гора край Смолян

Два дни огнеборци и горски служители гасиха пожар в гора край Смолян. Огънят тръгнал в петък сутринта. Първият сигнал е подаден в 9,25 часа за горски пожар в местността Клокотлийски дол. Небрежност при боравене с открит огън е предизвикало запалването на масива, собственост на ГПК „Средногорец“. Унищожена е смесена гора на площ 20 дка, спасени са 150 дка и сграда, намираща се близо до огнената стихия. В потушаване на пламъците се включили екипи на пожарната, десет служители на ДГС Смолян и осем доброволци.

На следващия ден в 8,40 часа отново е подаден сигнал за пожар в същия район. Огнеборци, работници на горовладелческата кооперация и доброволци се включили в гасенето.

Вчера около 13.05 ч. е пламнала гората и край доспатското село Любча, местността Илясков чучу. Причината е изхвърлена незагасена цигара. Пламъците унищожили 1 дка иглолистна гора и са спасени 200 дка. Произшествието е посетено и ликвидирано от три екипа на РС ПБЗН – Доспат. Помощ са оказали десет жители на с. Любча, водоноска на общинска администрация Доспат с двама доброволци от ДФ „Бор“; седем служители на ДГС-Доспат.

Небрежност при боравене с открит огън е станала причина за запалване на сухи треви на ул. „Станевска“ и ул. „Васил Райдовски“ в Смолян, както в Златоград и махала Митовска, Мадан.

Advertisement
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close