Образование

Затягат издаването на извинителни бележки на учениците

Издаването на медицински бележки ще бъде под строг контрол и отчетност. От РЗИ съобщиха, че влиза в сила нов ред за извиняване на отсъствията по болест. Драконовските мерки ще рефлектират най-вече върху общопрактикуващите лекари, които на съответния документ ще трябва да поставят номер за преглед, диагноза с посочен код на заболяването и уникалния идентификационен номер. Накрая медиците са длъжни да предоставят необходимата информация на контролиращите го инспектори от Регионалната здравна инспекция и Изпълнителна агенция „Медицински одит“, съобщиха от пресцентъра на РЗИ – Смолян.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Съществуващите 38 здравни кабинета в училищата и 40 в детските градини са регистрирани и оборудвани съгласно здравно-хигиенните изисквания. В 25 детски заведения няма здравни кабинети. Според броя деца в една част от тях е осигурен медицински специалист в определени дни от седмицата, а в други при необходимост ще се търси личния лекар, посочват още от здравната инспекция.
Учебната 2017/2018 г. започва с промени в Наредба №10 от 2014 г. за здравните изисквания при изготвяне и спазване на седмичните учебни разписания. Основен акцент е изискването за включване в учебната програма на всички избираеми часове и подреждането им съобразно конкретни групи по компетентности.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close