ОТ СТРАНАТАПолитика

ДПС сложи край на играта с нова конституция и Велико народно събрание

Депутатите от движението няма да подпишат внасянето на нова конституция, няма да гласуват и за Велико народно събрание

„ДПС няма да подпише внасянето на нова конституция на Република България“. „ДПС няма да гласува за свикване на Велико народно събрание“. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ днес на заседание на Централното оперативно бюро и парламентарната група на движението. По думите му проектът, представен от ГЕРБ за нов основен закон, „не отговаря на заявеното искане за рестарт“.

„Проектът се отрича от общочовешките ценности – свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост. Новата конституция отказва права на личността“, заяви Карадайъ. Председателят на ДПС подчерта, че разговорите за нова Конституция трябва да се водят в спокойна и нормална политическа обстановка, а не тя да се пише в движение.

Без подкрепа от ДПС и БСП е невъзможно управляващите да съберат 160 гласа за свикване на Велико народно събрание.

„Предложението на ГЕРБ за свикване на ВНС и промени в Конституцията са опасни за държавността.
Има печални случаи в българската политическа история, когато закон се е променял за един човек. Сега обаче се прави опит самата Конституция да се промени, за да гарантира политическото оцеляване на един човек. Това е недопустимо.“ Това заяви в съобщение, изпратено до медиите, лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. ,,Председателят на ДПС подчерта, че разговорите за нова Конституция трябва да се водят в спокойна и нормална политическа обстановка, а не тя да се пише в движение.”

    Ще следим с интерес кога г-н Карадайъ ще инициира някакъв проект в полза на българите. И ако не е проект за свикване на ВНС, промяна на Конституцията, намаляване броя на депутатите ,(който в момента се оказва неудачен за ДПС!), то какъв ще бъде техният проект или какъв проект биха подкрепили?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close