Местна властНА ФОКУС

ДПС предизвика извънредно заседание на ОбС в Смолян заради водния цикъл

Извънредно заседание на Общинския съвет в Смолян ще се проведе днес, 14 юни, от 17.30 часа. Сесията е инициирана от общинския съветник Салих Аршински – областен лидер на ДПС.

„Причината да поискам извънредно заседание на ОбС е породеното напрежение във връзка с изпълнението на проекта по т. нар. „Воден цикъл“, разнопосочните сигнали, давани от фирмата-изпълнител, както и породените съмнения за некачествено изпълнение на СМР и нарушение на нормите при извършването на СМР“, каза Салих Аршински и добави, че като собственик на ВиК-мрежата и на пътната мрежа, която е компрометирана по време на извършване на СМР по проекта, Община Смолян е пряко заинтересована от свикването на сесия по тази тема.

Скандали и  хорско недоволство съпътстват от самото начало изпълнението на интегрирания воден проект в Смолян, за което има десетки репортажи на „Отзвук“. Проблемът достигна и до национални медии. Назрява гражданско неподчинение, хората събират подписки. Контролът от страна на Община Смолян за извършваните СМР-та е силно занижен, не се спазват и заповедите за въвеждане на временна организация на движението.  Кметът на Смолян Николай Мелемов също вдигна ръце. „За съжаление нямам много лостове на въздействие“ – каза Мелемов на предишното заседание на местния парламент. Препоръчах им да дадат пресконференция, на която да информират гражданите на Смолян за сроковете, темповете на работа и други въпроси, добави той.

В докладната, внесена от Салих Аршински, е предложено дневният ред на заседанието да е от три точки – изслушване и въпроси към ръководството на „ВиК“ ЕООД; изслушване и въпроси към изпълнителя ДЗЗД „Пашмакли“ и техническите ръководители на проекта; и вземане на решение за създаване на комисия от специалисти към общинския съвет.

„Отзвук“ ще предава на живо заседанието на съветниците в канали ни във Фейсбук на адрес https://www.facebook.com/otzvukbg/

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close