НОВИНИПолицейски

Досъдебно производство образува прокуратурата за малтретиране на 11-месечно бебе

Районната прокуратура в Смолян е образувала досъдебно производство за изтезаване на 11-месечното бебе от Мадан. На 13 януари 2021 г., е бил подаден сигнал, 25-годишна жена е малтретирала бебето си в апартамент в миньорския град. Според получената информация тя била ударила детето с шамари и го блъснала на леглото, защото не искало да спи. По досъдебното производство веднага са започнали процесуално-следствени действия, като е установено, че детето има леко зачервяване в областта на челото и наличие на одраскване.  Липсват други травматични увреждания по главата и тялото. Бебето се намира в добро общо състояние след извършен медицински преглед и издаден амбулаторен лист за обективното му състояние.

И в момента по случая се извършват активни процесуално-следствени действия от органите при РУ – Мадан. Уведомени са Отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ в гр. Мадан, като е проведен мултидисциплинарен съвет. Прокуратурата е разпоредила изготвянето на социален доклад по случая. Назначени са множество експертизи – съдебномедицинска, съдебнопсихиатрична и психологическа, както и видеотехническа.

При събиране на достатъчно доказателства във виновността на определено лице в извършеното деяние ще бъде повдигнато и предявено конкретно обвинение.

За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години или „пробация“, както и „обществено порицание“.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close