Advertisement
ПОЛИТИКА

Дора Янкова ще води листата на БСП в Смолян

Националният съвет на БСП утвърди водачите на листи в събота за извънредните парламентарни избори, насрочени за 26 март. Дора Янкова ще се бори за доверието на родопчани начело на листата на левицата в 22-и Смолянски избирателен район. Янкова е едно от малкото имена с по-дълга политическа кариера, което намира място сред водачите в страната наред с лидерката Корнелия Нинова, Стефан Данаилов, Таско Ерменков, Валери Жаблянов, Петър Кънев, Драгомир Стойнев и Кристиян Вигенин. В битката за парламента от БСП влизат популярни лица като журналистите Елена Йончева и Тома Томов, социологът проф. Иво Христов, Весела Лечева, експертът по сигурността Славчо Велков. В съседния Кърджалийски регион водач ще бъде младият журналист Александър Симов.
Янкова бе три мандата депутат – в 38-то, 39-то и 42-то Народно събрание, два мандата кмет на Смолян (2003-2011). Нейната политическа кариера стартира в началото на демократичните промени у нас като кмет на с. Момчиловци.

Advertisement

2 КОМЕНТАРА

  1. Не заблуждавайте читателите със стари публикации!!!

    1. Г-н Букиков, не заблуждаваме читателите и не бихме си го позволили. Може би сте пропуснал да видите, че датата на публикацията ни със заглавие „Дора Янкова ще води листата на БСП в Смолян“ е 14.02.2017

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!