Криминални

Домашен арест за бияч на жени, вдигал високо кръвно в ареста

След повече от пет опита да излезе от ареста Събин Карамфилов вече е пуснат под домашен арест. В понеделник Смолянският районен съд разгледа поредната жалба на 50-годишния арестант. Магистратите решиха, че заради здравословното му състояние трябва да се прибере в къщи. Известният с буйния си нрав мъж страдал от хипертония, вдигал кръвно 200/100 и често търсил лекарска помощ.

Жителят на смолянското село Остри пазлак е в ареста от началото на декември. Той е обвинен в нанасяне на побой при условия на опасен рецидив. След кавга с 48-годишната му изгора в гатера край Устово той започнал да я налага с юмруци и ритници. Колегите им повикали полиция и агресивният мъж бил задържан.
Събин Карамфилов не за първи път напада жени. Преди две години преби зверски бившата си приятелка Румяна, която лежа в болница със счупени ребра и черепно-мозъчна травма.

Мъжът стана известен по време на изборите през 2013 г. с поредица от фалшиви телефонни обаждания на 112. В деня за размисъл той започнал да подава сигнали срещу съседи за купуване на гласове. Всеки път се е представял с различни имена и посочвал поименно познати, които предлагали пари срещу отбелязване на определен номер в бюлетината. При задържането му униформените откриват куфар с инструменти, които се оказали откраднати от съседите му.

Събин е със солидно криминално досие. В актива си има 10 присъди, повечето за кражби. Съден е и за изнасилване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close