НА ФОКУСТемида

Домашен арест с GPS гривна за дилъра на гласове Сандо

 

Смолянският районен съд наложи „домашен арест” с GPS гривна за проследяване на задържания за продаване на гласове Сандо Кисимов. 32-годишният мъж бе доведен с белезници в съдебната зала, където го чакаха баща му, сестра му и зет му. Роднините му накрая въздъхнаха, след като разбраха, че Сандо ще се прибере в къщи.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Окръжния съд.

„Подведен съм от Караджов, който ми бе съученик. Не съм обещавал да му продавам гласове”, каза пред камерата на „Отзвук” задържаният смолянчанин.  От съда Сандо поиска по-лека мярка и не даде никакви обяснения по случая.

Защитникът на мъжа адв. Васил Томов е убеден, че Сандо е бил подведен. „Не мисля, че това е типичният разбойник и престъпник, който се занимава с търговия на гласове. Не съм убеден дори, че има доказателства, че е извършил престъплението     , за което му е повдигнато обвинение”, коментира адв. Томов.

„Нищо не е направил синът ми, подведен е от съученика си, с който са и приятели. Той го е потърсил за гласове. Сандо е невинен. Синът ми не е политикан. От сутрин до късно вечер работи в гората, за да изхранва семейството си. Голям работар е, гледа и майка си, която е на легло”, каза бащата Михаил Кисимов.

„Много е добър брат ми, с труд си изкарва хляба. Не знае какво е да се облечеш официално. Работи само в баира. Не знае и как се гласува”, каза сестра му Виолета.

Роднините на Сандо се заканиха, че на изборите в неделя няма да гласуват за никой.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close