Advertisement
МНЕНИЯОБЩЕСТВО

Доброто не трябва да остава скрито

Как едно дарение на Величко Сидеров от Златоград на две камери за покойници предизвика стотици реакции и коментари

„Когато една история ме докосне силно, аз не мога да я тая в себе си и искам да я споделя. Ще се обърна лично към Величко Сидеров: Разбирам характера ти. Не правиш огромни дарения на златоградчани за първи път, следвайки принципа да не ги афишираш. Да, високият морал и смиреност са неща, които са дар от Бог, или ги имаш, или ги нямаш. Но за това дарение към нас – смъртните, покланям ти се, Човеко! Благодаря на членовете на групата, живеещи в чужбина, които се свързаха с мен, държащи да дадат гласност. Публикувам текста.“

Това написа във групата „Златоград“ във Фейсбук администраторът й Ваклин Юруков в събота, 14 януари.

Този пост предизвика за часове повече от 200 коментара и над 700 харесвания. Част от реакциите са твърде трогателни.

Здравка Арабова: „Респект към този Велик Човек, който дава и нищо не чака в замяна! Нека Бог да го благослови него и семейството му!“
Марияна Кехайова: „При такова добро дело, човек не знае какво да каже, думите са малко, не познавам г-н Сидеров, отскоро съм в Златоград, но ще кажа само едно: „Когато човек помага, му се връща стократно, правите добро, с добро ще ви се върне. Респект към Вас“!
Невена Кюлевчиева: „Очите ми са пълни със сълзи…! РЕСПЕКТ!“

До господин Величко Сидеров
гр. Златоград

Благодарствено писмо

от жители на община Златоград, живеещи в чужбина

Уважаеми г-н Сидеров,

Искрени благодарности за това, че откликнахте на молбата ни за съдействие за осигуряване на камера за временно съхранение на покойници. С възхищение за бързата Ви реакция и ангажираност към нас, живеещите в чужбина. Един разговор, в който споделихме тревогата, че често не можем да изпратим близките си при внезапна смърт, заради огромните разстояния и невъзможност да осигурим самолетни билети за същия или следващия ден, когато възникне такава ситуация и Вие осигурихте не една, а две камери, едната от които е мобилна – за превозване. Благодарим Ви!

Господин Сидеров, възхищаваме се на Вашата съпричастност и мигновена реакция!
Може би това качество, че решавате проблемите скоростно, Ви прави успешен бизнесмен. Явно Господ, в този живот, Ви е отредил мисия да помагате на хората.

Пожелаваме Ви много здраве и да не губите това Ваше благородно качество! Хубава и успешна година!

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!