Полицейски

До дни внасят обвинителен акт срещу убиеца от Турян

До края на ноември ще бъде внесен обвинителният акт срещу убиеца от Турян. Разследването срещу Петър Русев се проточи заради назначената тройна съдебно-медицинска експертиза. Вещите лица са категорични, че 62-годишният овчар е вменяем и може да носи наказателна отговорност.

Жестокото убийство на 51-годишната Милена Стефанова стана през март т. г. Преди да наръга любимата си, Русев бил в селския магазин. Изпил две бири, изял парче салам и се прибрал. Малко след това негови съселяни подали сигнал за пожар в дома му. Пощаджията извикал магазинерката и двамата се заемат да потушават пламъците докато пристигне пожарната. Едва след потушаване на пламъците виждат на горния етаж Петър. Той вече бил сменил дрехите си, но имал кръв на панталона и лицето.

Младши полицейският инспектор го попитал откъде има кръв по носа и тогава Петър му казал, че се е спречкал с приятелката си и я наръгал, като вероятно не е жива. След това пожарникарите извадили дънките му от къщата, които били целите в кръв.
Безжизненото тяло на Милена е открито на около стотина метра от къщата, в която живеела под наем. Правила е отчайващи опити да се спаси. Успяла да се измъкне от убиеца и тръгнала към съседите, но така и не успяла да повика за помощ. От острата кръвозагуба тя паднала на стръмната ливада.

Още тогава Петър прави пълни самопризнания и подробно обяснява всичко. Той е обвинен в извършване на умишлено убийство.

Милена и Петър били заедно от няколко години. Мъжът е от Русе, където навремето работил като шлосер. По времето на социализма е разпределен в Родопите и така се установява в Турян. За Милена хората в селото не знаеха почти нищо. Тя е от Варна, но се установила в нашия край преди четири-пет години. Тя също като него не е семейна, няма и деца. Живеела под наем в Турян в полусъборена къща, като ползвала тоалетната на църквата, намираща се на десетина метра.

Advertisement
Back to top button
Close