Advertisement
НОВИНИ

ДНСК установи незаконно строителство, прикривано от Община Доспат

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е извършила проверка в Община Доспат по случая в с. Любча, заради което бе осъден кметът на селото Веселин Минов. В писмо до кмета Елин Радев инж. Георги Даракчиев – главен директор на Главна дирекция „Строителен контрол“ в ДНСК, е  поискал в 20-дневен срок да бъдат предприети законосъобразни действия и за резултатите да бъдат уведомени Министерството на регионалното строителство, ДНСК и РДНСК – Смолян.

Проверката е била извършена от РДНСК – Смолян по жалба на Камен Андреев, който разкри схема за заграбване на имоти чрез процедура по изготвяне на подробен устройствен план, в която са замесени както служители на Община Доспат, така и кметът Веселин Минов.  С използване на документи с невярно съдържание, за да бъдат държани в неведение хората, чиито имоти се заграбват. Камен и брат му Анатоли обаче разкрили измамата, благодарение на видеонаблюдението, монтирано на къщата им. Те живеят в София, но заради болната си майка монтирали охранителна камера. И на нея видели как в имота им влизат геодезисти. Оказало се, че съседът им Реджеп Ферадов в съучастие с кмета на селото и общински служители със съдействието на кмета на Доспат, си прави ПУП, за да узакони незаконна постройка.

Проверката на ДНСК установила, че за въпросната постройка не се съхраняват никакви документи в Община Доспат, става ясно още от писмото на главния директор на Главна дирекция „Строителен контрол“ в ДНСК инж. Георги Даракчиев. Липсата на каквито и да е книжа обаче, както и фактът, че част от постройката е върху общински имот (път) обаче не попречили на кмета на Доспат Елин Радев да издаде на 14.11.2018 г. заповед за одобряване ПУП, чиято цел е била не само да се заграбят чужди имоти, но и да се „узакони“ незаконното строителство, вместо да се премахне.

Камен Андреев се видял принуден да се обърне към министъра на регионалното развитие и ДНСК, защото въпреки многократните сигнали, РДНСК – Смолян, също като Община Доспат, си е затваряла очите за незаконното строителство на Реджеп Ферадов и по този начин го прикривала.

 

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!