НА ФОКУСОБЩЕСТВО

Дни след репортаж на „Отзвук“ вече пълнят дупките по пътя Смолян – Рудозем

Дни след публикацията на „Отзвук“ – „Излъганите надежди и празните обещания за пътя Смолян – Рудозем през Фатово“, започна временно запълване на дупките по трасето. Четири години пътят е в ужасно състояние и въпреки обещанията, дългоочаквания генерален ремонт все още не е започнал. Кърпежите са започнали от разклона за село Смилян. Запълнени са по-големите ями, но километър по-нагоре, дупките още си стоят.

„Три дни след вашия репортаж започнаха да запълват дупките, което вместо да ни зарадва, ни подразни. Ние не искаме това запълване. Те си мислят, че ще сме доволни. Не сме, дори повече се ядосване, защото това е един вид замитане на нещата под килима. Есента беше пак така и след месец-два дупките отново се отвориха. Това е дупка до дупка, жестоко дрънкане на колата. Крайно време е на пътя да се направи основен ремонт и нов асфалт. Не може само да ни лъжат и да ни заблуждават”, гневи се Йорданка Мусорлиева.

Жителите на село Полковник Серафимово не приема тази временна мярка. Хората се притесняват, че ако се успокоят, отново ще бъдат забравени.

„Доволни сме, че виждаме резултат – след репортажа на вашата медия и писмата, които сме изпращали. Но за съжаление смятаме, че това е само временно решение на проблема. Очакваме реакция за цялостно подновяване на пътя и то съвсем скоро”, е мнението и на майката на три деца Илияна Митова.

Италианката Ирма Чироне също е щастлива, че усилията им се увенчават с макар и малки успехи. „Смятаме обаче, че тези пари, които са дадени за временните мерки, можеха да се пренасочат към цялостното реновиране на пътя. Тези закърпени дупки отново ще се отворят и пак ще бъдат изровени. Чакаме АПИ да ни дадат отговор кога и как ще започнат основен ремонт на пътя”, заяви Чироне.

Асен Узунов е от Смолян, но работи в селото и почти всеки ден пътува по този път и разбива колата си. Той също не е убеден, че с това кърпене ще се реши проблемът и е на мнение, че трябва цялостно асфалтиране.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close