НОВИНИ

Днес протестират срещу закриването на пожарната в Пампорово

Протест срещу закриването на пожарната ще се проведе днес (понеделник) в курорта Пампорово. Хотелиери, ресторантьори, горовладелци и жители на Проглед, Стойките и Широка лъка ще затворят движението през комплекса.

Протестните действия започнаха още в началото на октомври, когато от местната администрация в Чепеларе хотелиери и „Пампорово“ АД на минусови температури изказаха недоволството си от промяна в наредба, която урежда дейността на пожарните служби. Проблемът е, че с промяната има изискване от минимум трима служители на едно дежурство, а такъв щат в курорта няма.

Според ръководството на Община Чепеларе с премахването й ще се застраши сигурността на туристите. Пожарната в Пампорово обслужва и селата Стойките, Гела, Широка лъка, Проглед. Кметът на Чепеларе Славка Чакърова е категорична, че на този етап няма как да се направи общинска пожарна служба.

„Пампорово е курорт с национално значение, с повече от 20 хил. леглова база. Най-важна е сигурността на туристите, пребиваващи на територията на комплекса, както и на жителите в близките населени места“, заяви кметът на Чепеларе.

Advertisement
Back to top button
Close