Advertisement
КУЛТУРА

Директорът на РИОСВ Екатерина Гаджева издаде първа стихосбирка

Един неподозиран за повечето любители на поезията лиричен талант разцъфна пред нас ярко и неочаквано. Преди няколко месеца директорът на РИОСВ – Смолян и общински съветник Екатерина Гаджева започна да публикува, първоначално плахо и ненатрапчиво, в профила си във Фейсбук, стих след стих, споделяйки в мерена реч своите чувства, копнежи, въжделения. Поезията й, каквато трябва да бъде истинската, извираше от душата й, без метафорично фризиране, без претенциозност. И точно този стих, роден от деня, но предпазен от бита на ежедневието, намери бързо стотици читатели. Защото нейните стихове са откровения, търсене на път към себе си.

И естествено, съвсем скоро пред нас – на 1 юни, ще излезе от печат нейния първи сборник със стихове „Самодива“ от издателство „Изток-Запад“ с 57 творби. В сайта на издателството е публикувано стихотворението „Чудото си ти“.

„Екатерина Гаджева е родена в Белоградчик, града на скалите, но живее в Смолян. Семейна е, майка на две прекрасни дъщери – с имена на стихове. По образование, професия и призвание е еколог. Заема отговорни административни и обществени постове. Бяга от напрегнатото ежедневие сред природата, а от скоро – и в света на думите. Непоправим оптимист, вярва в доброто, търси и намира чудеса.“ – пише в представянето й.

„Случи се! Моята малка книжка е готова и съвсем на скоро ще излезе от печат. От сърце благодаря на всички, които помогнаха да сбъдна тази мечта! Благодаря ви скъпи приятели за това, че ме подкрепяте, насърчавате, за милите думи и споделените емоции! Вярвайте в себе си, чудото съществува!“ – написа по повод предстоящата си книга Екатерина, напомняйки ни да не „забравяме, че чудото сме ние“.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!