Здраве

Дипломат в посолството в САЩ изпрати благодарност до лекари от смолянската болница

Даниела Сиракова – втори секретар в посолството на България в САЩ, изпрати благодарствено писмо до лекари от МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“.

„Бих искала да изкажа огромната си благодарност към Д-р Сийка Йочева, кардиолог в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян и Д-р Божидар Каев, невролог в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян, за високия професионализъм, етичност, загриженост и дълбоко човешко отношение, проявени към мен по време на лечението ми“, пише дипломатът в писмото си, адресирано до д-р Нелия Микушинска – Въндева – председател на Съвета на директорите на МБАЛ – Смолян, д-р Стефан Райков – зам.-председател и д-р Марин Даракчиев – изпълнителен директор.

Родителите на Даниела Сиракова са от Рудозем. Семейството обаче отдавна не живее в миньорския град, а се е устроило в София. Самата тя от дълги години работи в посолството ни във Вашингтон. Наскоро, по време на последното си идване в България, тя посетила родния си край. Докато била в Родопите, получила сърцебиене и кръвното й проиграло. Потърсила помощ в болницата, където била прегледана в Спешно отделение от д-р Сийка Йочева, а в последствие и от д-р Божидар Каев.

Даниела Сиракова останала очарована от професионализма на лекарите в смолянската  болница.

„На фона на трудностите в българското здравеопазване, срещата ми с тези невероятни лекари доказа, че въпреки огромната им натовареност, те работят с любов и в името на живота. Тяхната голяма прецизност, изключителна човещина и съпричастност към болката на пациента, трудно можем да срещнем в наши дни. Многократно са се отзовавали на молби за консултация, често извън работно време, без предварително записан час. Знанията, богатият опит и сърдечността, която излъчваха двамата лекари, могат да се определят единствено с отдаденост на професията“, пише още в благодарственото си писмо Сиракова.

В личен план тя посочва, че би била удовлетворена, ако поставените от нея оценки за Д-р Йочева и Д-р Каев бъдат приети и вписани за тях като актив на отлични медици и достойни граждани.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close