КултураНОВИНИ

Димитър Льолев и Теодосий Спасов ще изнесат в събота концерт в Смолян

Най-новият авторски албум “NATIVE” ще представи пред смолянската публика саксофонистът от областния град Димитър Льолев. Концертът, който е със специалното участие на Теодосий Спасов и момчета от Модерен Малък Духов Оркестър. Те ще зарадват публиката на 16 октомври от 18,00 часа в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“.

Новият албум на музикантите е кръстен „Native“ и авторите обещават, че концертът ще бъде наслада за сетивата. Билети се продават на касата на „Здравец“ всеки ден от 16 до 18 часа, а в събота от 10 до 13 часа. Преди концерта билети ще се продават на място в РДТ във фоайето. Концертът ще се проведе при спазване на всички противоепидемични изисквания и 50% капацитет на залата.

Димитър Льолев е роден в Смолян, завършва Средното музикално училище в Пловдив със специалност фагот и пиано, но се насочва към саксофона, на който свири и до днес. Участвал е на финалите на престижния холандски джаз конкурс „DutchJazzCompetition”, като представя своята група „Ракия“ на престижния “North Sea Jazz Festival”. Печели втора награда за джаз солист в „Leidse Jazz Stand Competition” в Лайден, Холандия. Същата година е номиниран и за „Harten Aas Jazz Award”.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close