Advertisement
НОВИНИ

Димитър Кацаров е избран за  председател на ОбС – Смолян

Димитър Кацаров – Местна коалиция „Новото време”  е избран за председател на ОбС – Смолян. От гласувалите 29 общински съветници за Кацаров са гласували 19. От предложените две кандидатури за председател на ОбС – Смолян – Димитър Кацаров и адв. Елена Даскалова – Радева (ПП „Нашият град”), за Радева са гласували 10 общински съветници.

Димитър Кацаров благодари за доверието и подкрепата и сподели, че очакванията към него ще са големи, но поемането на отговорност не му е чуждо. „Да бъдеш пръв между равни, каквото е председателското място в Общинския съвет, ме задължава да бъда обединител на всички нас в работата за добруването на хората в нашата община и взимането на важни решения в техен интерес. Можете да бъдете сигурни, че моето председателство като представител на местна коалиция „Новото време“ – КРОС ще бъде гарант за прозрачност и модерно управление, както и коректив за истински плурализъм в условия на демокрацията на местното самоуправление.“, заяви новоизбраният председател на Общинския съвет.

Димитър Кацаров заяви още, че вратата му ще бъде отворена за всеки общински съветник, за всеки жител на община Смолян с висока сетивност за проблемите на местните хора и съвременното развитие на града ни и селата. Той призова, че е време да загърбим политическите пристрастия и да работим в името на хората – без политиканстване на дребно. Смолян заслужава градивни и далновидни решения за модерна инфраструктура, съвременни услуги, силна социална политика с грижа за децата, възрастните и хората в неравностойно положение, подходящи условия  за живот и възможности за развитие и реализация на младите хора и привлекателна бизнес среда. Г-н Кацаров допълни, че градът заслужава широк  размах в управлението, който да оправдае доверието, което жителите на общината гласуваха на целия общински съвет и настоящият екип има потенциала да го направи заедно. „От нас като екип зависи не просто да оправдаем доверието на избирателите, а да работим заедно в името на това хората да имат по-спокоен и по-добър живот, да развиваме района и да покажем, че ние, общинските съветници, сме един екип различни експерти и професионалисти, обединени в името на хората и устойчивото развитие на нашата община“, заключи изказването си новоизбраният председател на Общинския съвет на община Смолян Димитър Кацаров.

Стефан Сабрутев от „Нашият град” поздрави Димитър Кацаров и му пожела успех, но заяви, че с това гласуване вече е ясно в местния парламент, кой кого ще подкрепя. Подчерта, че Кацаров е избран с гласовете на „Новото време”, (5 общински съветници), ГЕРБ – (8), БСП – (2), ДПС –( 4).  Десетте гласа за адв. Елена Даскалова Радева идват от „Нашият град” (5) и ПП-ДБ (5).

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!