Местна властНОВИНИ

Диана Фиданова е кандидат на „Републиканци за България“ за кмет на община Баните

Днес Диана Фиданова ще бъде регистрирана като кандидат за кмет на община Баните от партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“, съобщиха от партията.

Фиданова юрист с две магистратури – по право и бизнес администрация. В продължение на 6 години – от 2012 г. до 2018 г., е била юрисконсулт в Областна администрация – Смолян, а след това и юрисконсулт в частна фирма. Опитът й в Дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността” на Областта е в граждански и административни дела, участие в комисии по обществени поръчки, оформяне и съгласуване на договори, упражняване на контрол по законосъобразността на актове и действия на кметовете на общини и решенията на общинските съвети на територията на област Смолян.

Дъщеря е на загиналия при катастрофа общински съветник Велин Фиданов, семейна с едно дете.

С кандидатурата й в Баните отново се очертава сблъсък между Фиданова и фамилия Белчеви. На изборите през октомври като кандидат на АБВ тя достигна до балотаж срещу Милен Белчев. На първия тур тя спечели 29,80% срещу 36,61% за Белчев. На втория тур кандидатът на ГЕРБ Милен Белчев победи Фиданова като взе 1 727 гласа.

Сега срещу нея е синът на Милен Белчев – Павлин, също юрист, на 38 години, семеен с две деца, магистър по международни отношения, по право и по икономика.

До извънредните избори, насрочени за 28 февруари, се стигна след като Милен Белчев загуби в края на ноември миналата година битката с коронавируса. Неговият син Павлин прие за свой дълг и отговорност да продължи посоката на развитие на община Баните, зададена от баща му.

Днес е последният ден за регистрация на кандидати за изборите за кмет на Баните. Очаква се ДПС отново да издигне Ферад Емин, който през 2017 г. се класира трети и стана заместник-кмет на Белчев.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close