Спорт

Девойките на СК „Амер спортс“ се класираха за финал на държавното по тенис

През изминалия уикенд в Пловдив се проведе държавното първенство на България по тенис за юноши и девойки старша възраст. Отборът на СК „Амер спортс“ взе участие, като девойките в състав Красимира Ардинска, Юлия Вързилова и Виолета Мекерова се представиха отлично и се класираха за финалите на първенството, които ще се проведат през май следващата година. Това съобщи треньорът на отбора Борис Влахов. „Красимира и Юлия се класираха и за личното първенство за тази възраст, като, разбира се, заслуги има и Виолета“, допълни наставникът.

Ръководството на клуба в лицето на председателя Сергей Рибанчов, както и ръководството на спортното училище с директор Слав Аговски благодарят на състезателките девойки старша възраст и на юношите. „Младежите в състав Илия Арденски, Емил Мешев и Георги Ковачев също се представиха добре, независимо от това, че не достигнаха до финалите, но заслужават похвала“, каза още Влахов.

При юношите отсъстваха братята Георги и Иван Губерови, които тази година са състезатели на Спортен клуб по тенис „Тюсе“ – Дания. От тази година живеят в чужбина с родителите си и се състезават много добре и са в трета мъжка девизия в датското първенство. Отборът в момента е на първо място. Георги има 11 победи и 1 загуба, а Иван 7 победи и 3 загуби.

Последният кръг от В републиканска група мъже ще бъде този уикенд в Кюстендил, където СК „Амер спортс“ се съревновава.

Advertisement
Back to top button
Close