НОВИНИОБЩЕСТВО

Детски играчки дариха пловдивчани на смолянската болница

Няколко колета с детски играчки изпратиха пловдивчани като дарение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”. Инициатор на благородната инициатива е Нелияна Константинова – следовател в Окръжен следствен отдел в Пловдив.

„Година и половина бях командирована в прокуратурата в Смолян. Вашият град е в сърцето ми и тъгувам за Родопите. Докато работех в Смолян, се разболях. Никой не е полагал толкова много грижи за мен, колкото д-р Юлия Кисимова и личната ми лекарка д-р Катя Илчева. Затова реших, заедно с мои приятели и колеги, да дарим усмивки на малките пациенти на смолянската болница. Дарението е от дъщеря ми Ива Рангелова Димитрова, племенника ми Милен Константинов, Ваня Витанова от пловдивското село Мало Конаре, Румен и Стоянка Копринкови от село Костиево и други колеги и роднини”, каза следователката Нелияна Константинова. Тя добави, че предстои да изпратят още играчки за детския кът в отделението. „Да зарадваш дете е най-святото. Това ни е и идеята”, посочи още пловдивчанката.

Играчките от Пловдивско вече са подредени в детския кът на Педиатрично отделение.

„Благодарим на дарителите, чиито играчки зарадваха нашите деца. Изказваме признателност за това, че някой се замисля за болните деца в МБАЛ – Смолян”, каза старшата сестра на отделението Стефка Илиева.
Изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев и ръководството на лечебното заведение изказват най-дълбока признателност и благодарност за проявеното милосърдие и пожелаха здраве и благоденствие на дарителите.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close