Спорт

Децата на „Родопа“ получиха златните си медали

Два детски отбора на „Родопа“ – Смолян, които станаха шампиони в групите си преди последния кръг, получиха вчера златните си медали.  Церемонията се състоя на стадиона в гр. Смолян. Единият се състезава във „Футбол 7 – 2008 г.“ в зона Пловдив, а другият  в „Междуобластна група Деца „А“ (2004/2005).  Медалите връчи Радослав Фисински – председател на Областния съвет на Българския футболен съюз, а купите – секретарят на Община Смолян Момчил Николов.

Председателят на БФС – Смолян връчва златните медали на родените през 2008 г. малки футболисти.

Фисински припомни и изключителните резултати на детските отбори на „Родопа“. Родените през 2008 г.  от 10 мача имат десет победи, а батковците им завършиха 16 победи, две равенства и 4 загуби. „Родопа“ – Смолян има в актива си 50 точки от 21 мача – 16 победи, 2 равенства и 3 загуби и оставя зад себе си професионални клубове в Пловдив с традиции. Втори е отборът на Футболна академия „Пловдив“ с 45 точки, трети е ПФК „Ботев“ – Пловдив, четвърти е ФК „Асти“ – Хасково, а пети – ПФК „Марица-1921“ – Пловдив.

И младежите, родени през 2004 и 2005 г. , получават златните си медали от Фисински.

„Нивото на детския футбол в областта се издига с всяка изминала година.“ – отбеляза Радослав Фисински и и от името на БФС отличи директора на школата на „Родопа“ Левент Аврамов за развитието на детско-юношеския футбол в град Смолян.

Левент Аврамов получава отличието си за развитието на детско-юношеския футбол в град Смолян.

„Винаги съм казвал, че за нас децата и младите хора са най-важни, но и много важно е нашите деца да спортуват. Затова ние през годините се постарахме да и хвърлихме много усилия в изграждане и обновяване на нашите спортни обекти. Спортът е най-добрият начин нашите деца да пораснат.“ – каза секретарят на Община Смолян Момчил Николов.

Председателят на УС на „Родопа – Смолян“ пожела на децата: „Все така напред!“

Президентът на „Родопа – Смолян“ Валентин Кюлхански поздрави децата за постигнатия успех и благодари на спонсорите в лицето на компанията „Костал“, на всички по-малки спонсори, както и на община Смолян.“

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close