НА ФОКУСОБЩЕСТВО

Десетки повредени бойлери, наводнени къщи и магазини след авария с водата в Райково

 

Десетки аварии по домовете на жители на квартал Райково са станали заради високо налягане на водата. В сряда привечер при превключване на ново трасе на ул. „Митко Палаузов”, ремонтирано по водния цикъл, аварирал регулаторът за налягане в една от шахтите. Вследствие на високото налягане на водата са протекли вентилите на десетки бойлери, има избити смесители и наводнени домове на смолянчани, оплакаха се пред „Отзвук“ потърпевши. Управител на магазин за строителни материали обясни, че само до обяд днес е продал над 15 вентила на граждани.

Сред пострадалите от „ВиК“ е и собственичката на фризьорски салон Бинка Колачева в търговски център „Фокус“. „Четири от бойлерите са с повредени вентили – във фризьорския салон, в къщи и в стаите, които даваме под наем, при което през нощта е станало и наводнение. Питам „ВиК“ – кой ще ми поеме щетите – от изтеклите води и възстановяването на бойлерите?“, ядосва се жената. Магазин „Чечосан“ също е бил наводнен през нощта заради високото налягане на водата. „Да се надяваме, че няма да имаме много щети, защото стоката не е малко. Тепърва продължаваме да откриваме нови мокри артикули”, коментира управителят на магазина Зоя Каладжиева.

„След като са извършвали превключване на новото трасе по водния цикъл, нещо се случва с редуцир вентила и се повишава налягането. Сутринта налягането, което заварихме беше 8,5 атмосфери, в момента е регулирано на 3”, обясни началник-район Смолян Станимир Димитров. „Който има щети, нека да се обърне към нас и да видим за какво са. Всеки един бойлер има предпазен клапан”, посочи и управителят на „ВиК” Мариян Николов.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. НАПИШЕТЕ СРЕЩУ КОГО ТРЯБВА ДА СЕ ВОДЯТ ДЕЛА В СЪДА .ПОВРЕДИТЕ СА ЯСНИ..НА МЯСТОТО Е ИМАЛО ФИРМА , ОТГОВОРНИЦИ И ТН . НАПИШЕТЕ ИМ ИМЕНАТА И ДА СЕ ЗАПОЧВА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close