ЗАКОН И РЕДНОВИНИ

Десетки пешеходци глобени за неправилно пресичане в района на „Лидл“ (видео)

Полицията е безкомпромисна към нарушителите

Десетки пешеходци са глобени за неправилно пресичане в района на магазин „Лидл“. Част от тях признават вината си, но други реагират остро при връчване на фиш от 20 лева. От началото на годината няколко са полицейските акции срещу неправилното пресичане на пешеходци в този участък, който е един от най-опасните. За два месеца са санкционирани 38 пешеходци.

„Пресичах от болницата към „Лидл“ с още двама човека. Имаше един полицай, който ни извика и ни каза, че сме пресичали неправилно и ще ни глоби с по 20 лева. Смятам, че не сме пресичали неправилно. Нито има табела „забранено пресичането“, нито по някакъв начин се забранява преминаването. Аз съм 94-ти набор и винаги пресичам оттук. Надлезът не съм го използвал, много се заобикаля. Досега толкова години никой не ни е правил забележка. Изведнъж се появява някакъв полицай, който казва, че ще ме глоби 20 лева. Ако искат да се спре да се минава, може би първо трябва да предупредят, а ако втори път човек мине, тогава да го глобят. Загражденията нямат никакъв смисъл. Хората ги прескачат, или се мушкат отдолу. Да направят ограда, през която да не може да се мине. На тези синджири най-много да си завържеш кучето, докато пазаруваш“, възмущава се Сава Линчев.

Младият мъж се закани да обжалва глобата, като вмъкна още: „Ако ме беше напсувал някой шофьор, можеше да го разбера. Ама да ме глобят 20 лв.“.

„Осигуряването на пътната безопасност в област Смолян е една от основните задачи и приоритет на полицията. А пешеходците са и най-застрашени при инцидент от пътно-транспортно произшествие. От началото на годината са установени нарушения от 178 пешеходци. Съставени са 176 фиша и два акта. Особено засилен е контролът към места, където назад във времето има възникнали инциденти с пострадали и загинали. Едно от тези места е районът на магазин „Лидл“. От началото на годината само в този участък има установени 38 нарушения на пешеходци. Опазването на живота и здравето първо трябва да бъде ангажимент на всеки един от нас, а след това на другите“, каза пред „Отзвук“ шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

Директорът на ОДМВР ст. комисар Николай Димов (вдясно) и Костадин Марковски – началник „Пътна полиция“

„С допълнителните мерки, които очакваме да бъдат предприети за този участък, се надяваме да възпитаме участниците в движението да спазват правилата. Реакцията на пешеходците е различна – някои си признават вината, други реагират по-остро. Ще бъдем безкомпромисни, защото най-важното нещо е да бъде запазен животът на всички.“, коментира началникът на Сектор „Пътна полиция“ Костадин Марковски.

От началото на годината в областта са станали 55 пътно-транспортни произшествия, при които са ранени 15 участници, без загинали. Установени са над 7 000 нарушения. 26 са случаите на водачи, които са управлявали МПС под въздействието на алкохол, от тях 13 са с концентрация над 1,2 промила, 19 водачи са управлявали след употреба на наркотични вещества, установени са 18 неправоспособни водачи.

 

Последвай ни и в нашия канал в Youtube, където те очакват над 100 видеоклипа – новини, репортажи и видеозаписи от събития! Абонирай се и ще получиш известие, когато излъчваме на живо!

Advertisement

4 КОМЕНТАРА

  1. Точно там може да се сложи една пешеходна пътека. Ако слезиш на спирката от страна на болницата всеки знае колко трябва да се заобикаля. Решението не са глобите.

  2. Защо едва сега се сетиха от КАТ и комисар Димов,че този участък е опасен за пресичане от пешеходци?
    Защо не се сетиха преди да се беше случила тежката катастрофа,след която почина възрастната и трудно подвижна г-на Димитрина Вулджева?
    Защо по време на ремонта на надлеза не монтираха преграждения? Защото тогава хората ИЗОБЩО НЯМАШЕ ДА ИМА КЪДЕ ДА ПРЕСИЧАТ. Нали така ,,господа отговорни за здравето и живота на пешеходците”? Преди ремонта на надлеза не направихте дори временна пешеходна пътека…….А ако е имало промяна на движението по времето на ремонта на надлеза, то защо нямаше патрул,който още тогава да глобява? Много са въпросите, на които гражданите не могат да си отговорят!!!

  3. Абе шматки айде огледайте се малко,това ли ви е проблема. Изпуснате хора дето пренасят наркотици ама хващате тия дето пресичат неправилно. Шматки. За тва сте на тва дереже,щото до там ви стига акъла.

  4. Taka e като назначихте един мадански партиен удобен за директор на полиция в областен град , който себе си не може да контролира какво остава за личният състав така се получава. 5г града ври от наркотици,проблеми и нарушения. Вместо да управлява града там където има нужда и се налага целодневно например цяла Витошка залята от неправилно паркирани автомобили .Целият Стар център ври от наркомани, коли в забранена зона.Цялата болница е блокаж от нарушители.Не може дете да мине с колело по главна улица от състезатели на Теленор като писта го имат. Няма един катаджия и полицай облечени по форма явсички ходят без шапки с дъвки и телефони цирк. Ясно е ,че отгоре е сложен натегач за да оправдае дебелата си яка заплата започва да се натяга и да се гаври като глобява обикновени пешеходци в града.Това са маловажни изсмукани от ръкава нарушения. Пета година спи града и вдига мизата с измислена статистика на и без това оспалият се под негово ръководство личен състав.Дошло е времето на натегачите.Занимава полицаите с глупости, а реалната престъпност в града ври и чупи всички рекорди. Статистичеците така работят от ляво убийство те пращат отдясно полиция да проверява за кучешко акано И да глобява обикновенни граждани.Смешна и жалка работа.Уволнение и някой трябва да си ходи в Мадан да си глобява пешеходци маданчани да видим 22 часа ще го изтрае ли някой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close