ЗАКОН И РЕД

Десет денонощия арест за младеж, искал да прави стриптийз в полицията

Десет денонощия в ареста ще изкара 23-годишен мъж, скачал на полицаи. Младежът е задържан на 16 юни посред нощ пред дискотека в Златоград. Инцидентът, провокирал полицаите да му сложат белезници, станал към 3,50 часа. Младият мъж бил солидно пийнал и без причина започнал да се заяжда с униформените, които стояли на пост пред заведението с патрулния автомобил. А. В. К. отишъл до патрулния автомобил и се подпрял на вратата. Единият от полицаите му разпоредил да се махне, защото полицейските служители носят отговорност за автомобила. Мъжът не изпълнил разпореждането и им отвърнал, че ще се подпира, защото автомобилът е държавен и е купен с неговите данъци. При тези думи полицейските служители слезли от колата. Няколко пъти предупредили младежа да спазва дистанция, но той така и не се вслушал в думите им. Последвал удар по ръката на единия от униформените и го нарекъл „палячо, смешник, помияр“.  Обърнал се и ударил по тавана на колата, като продължил да ги обижда.  Казвал, че си плаща данъците, че те са негови слуги и трябва да се съобразяват с народа. Първоначално се съпротивлявал, но след като го хванали за двете ръце, доброволно влязъл в автомобила. През цялото време обиждал и се заканвал.

Пияният продължил да буйства, извадил телефона си и започнал да снима себе си и полицаите. Видеото дори било пуснато по време на съдебното заседание. На него се вижда как мъжът е седнал на стол, стъпил е с краката върху бюрото, отправя обиди към полицейските служители и на няколко пъти е показал среден пръст. След като бил вкаран в помещението за задържане, изкъртил леглото, което било закрепено към бетона на пода с анкерни болтове, тропал по стената, вратата и мрежата. След това с една от завивките засенчил камерата да не снима. Опитал  да уринира върху одеялото и искал да се съблече гол.

Заради непристойното му поведение Златоградският районен съд му наложи 10 денонощия арест. Вече поизтрезнял в съдебната зала А.В.К. съжалил за случилото се.

Advertisement
Back to top button
Close
Close