Advertisement
ОТ СТРАНАТА

Денков разпореди на министрите да проверят милиардите харчове в края на мандата на служебния кабинет

Моля ви да действате експедитивно и решително, никой няма да ни даде 100 дни, каза премиерът

Министрите да проверят големите разходи, направени в министерствата през последните няколко седмици и месеци. Това разпореди премиерът акад. Николай Денков в началото на първото редовно заседание на новото правителство. Той се позова на информации в медиите, според които в последните си дни служебният кабинет е раздал средства в особено големи размери, включително за милиарди, без да е достатъчно ясно дали са били насочени целесъобразно, ефективно и ефикасно.

Акад. Денков изиска също проверки за забавени процедури, от които могат да настъпят сериозни загуби: „Това е за сметка на хората и на бизнеса. Това не са просто числа. Това са средства, с които ние осъществяваме една или друга дейност, и ако те се загубят, ще загубим и възможността да реализираме проектите“, категоричен бе министър-председателят.

Премиерът призова членовете на кабинета да съдействат на министъра на финансите за бързата подготовка на бюджета за тази година. Сформирането на екипите по министерства и уточняването на управленската програма също са сред оперативните приоритети на правителството. „Моля ви да действате експедитивно и решително в изпълнението на тези задачи, защото нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни. И в същото време действията ни не трябва да са за сметка на качеството“, подчерта министър-председателят.

Акад. Денков пожела на добър час на министрите: „Сигурен съм, че можем да успеем, стига да работим като екип.“

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!