ОБЩЕСТВО

Ден без автомобили в Баните, в Мадан рисуват на асфалт

С поредица разнообразни инициативи беше отбелязана Европейската седмица на мобилността – 16-22 септември 2017 г. От общините на територията на РИОСВ – Смолян като участници се включиха Мадан и Баните от Смолянска област и Лъки от Пловдивска област.

В рамките на кампанията община Мадан организира конкурс за рисунка върху асфалт „Заедно стигаме по-далеч“. С цел насърчаване на гражданите към постигане на устойчива мобилност, младежи от Младежкия парламент към НЧ „Иван Вазов“ в Мадан раздадоха на жителите на общината брошури с автобусното разписание. На 22. 09. 2017 г. в община Баните бе организиран „Ден без автомобили“. За провеждане на инициативата улица „Стефан Стамболов“ в с. Баните беше затворена за моторни превозни средства. Община Лъки организира фотоконкурс и изложба на теми, засягащи безопасното и интелигентно придвижване. За велосипедистите бяха организирани състезание и велоработилница.

В подкрепа на кампанията РИОСВ – Смолян организира две образователни инициативи. На 18 и 20 септември 2017 година бяха проведени беседи с ученици от ОУ „Стою Шишков“ в Смолян и ОУ „Свети Кирил и Методий“ в село Смилян. Учениците бяха запознати с начините за постигане на устойчива мобилност и демонстрираха своите познания за безопасно движение по пътищата. За участниците бяха осигурени награди. На 21 септември част от служителите на инспекцията се придвижиха до работното си място без автомобили.

Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност. През 2017 г. Европейската седмица на мобилността се фокусира върху тема: „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“ и се проведе под мотото „Заедно стигаме по-далеч“.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close