Advertisement
НОВИНИ

Децата от Община Смолян получават безплатен достъп до ски пистите в Пампорово за десета поредна година

Община Смолян и „Пампорово“-АД продължават своята дългогодишна традиция да насърчават зимните спортове сред децата чрез инициативата „Спортът – начин на живот“. За десета поредна година учениците на възраст между 7 и 18 години от училищата на територията на община Смолян ще имат възможността да получат безплатни ски уроци и да използват всички лифтове и съоръжения в ски зоната на курорта Пампорово.

От 20 март 2024 г. програмата е отворена за участие, позволявайки на деца от различни училища в региона да участват и да развият своите умения в зимните спортове и ще продължи до края на сезона.
Тази инициатива има за цел да популяризира здравословния начин на живот, като същевременно насърчава любовта към природата и физическата активност сред младите хора.
„Пампорово“ АД ще осигури безвъзмезден достъп до всички лифтове и съоръжения в ски зоната за ученици и техните отговорници – възпитатели или учители. Това сътрудничество между Общината и курорта продължава вече десет години, демонстрирайки ангажимента и на двете страни да осигурят възможности за спорт и отдих на децата от Смолян и общината.
За целта родителите трябва да посетят Центъра за информация и услуги на гражданите в Община Смолян, където да получат необходимите документи, включително поименна безплатна карта. След това картата трябва да бъде представена на касите на ски центъра в курорта Пампорово, за да се улесни достъпът до ски пистите и съоръженията.

Като част от програмата, родителите също така трябва да подпишат декларация за издаване на карта и да се запознаят с инструкциите за безопасно използване на лифтовете и съоръженията, както и всички други услуги, предлагани от „Пампорово“ АД в курорта. Този ангажимент гарантира, че както децата, така и техните ръководители са добре информирани за мерките за безопасност и разполагат с цялата необходима информация.

Инициативата „Спортът – начин на живот“ не само насърчава физическата активност сред децата в Смолян, но също така допринася за местната икономика, като подкрепя развитието на ски туризма в региона. Чрез тази програма децата получават шанс да изследват красотата на Родопите, докато се учат да обичат спорта и активния начин на живот. Със своето гостоприемство и разнообразни съоръжения Пампорово остава чудесното място за тази традиция, която, надяваме се, ще продължи и през следващите години.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!