Инциденти

Дърво премаза 45-годишен мъж край Кожари

45-годишен мъж загина, премазан от дърво край боринското село Кожари. Трагедията с Бисер Божидаров станала във вторник в местност над селото. Същия ден секаческата група към доспатска фирма работила на обекта, собственост на ДГС – Борино. В бригадата били двама секачи. Те повалили едно дърво, след което отрязали и второ, но то се закачило в клоните на съседните. Единият от мъжете решил да пие вода. На мястото останал само Бисер, който пък тръгнал да кастри клоните. Но духнал вятър и дървото се стоварило с все сила върху главата на 45-годишния Бисер. От удара каската му изхвърчала. В същото време колегата му се връщал и също бил ударен от стъблото, но по-леко.

Бисер бил адекватен и в съзнание. Общинската линейка на Борино го транспортирала до Кожари, след което бил прехвърлен в колата на Центъра за спешна медицинска помощ. За нещастие мъжът издъхнал по пътя за Буйново.

„Дърветата не са били дебели. Но явно ударът се е оказал много силен. Жалко за момчето”, разказаха местни жители. Починалият мъж е от село Буйново. Не е семеен. От малък останал сирак. Заедно с брат му е бил отгледан от овдовялата им майка.
Следовател от Смолян е извършил оглед на местопроизшествието във вторник вечерта. По случая е образувано досъдебно производство.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close