Местни избори '2019

Данчо Киряков изпадна от листата на ГЕРБ

Председателят на Общински съвет – Смолян, Данчо Киряков не е листата на ГЕРБ за общински съветници, регистрирана от Общинската избирателна комисия, става ясно от решение на ОИК. Тя е била подредена от Изпълнителната комисия на ГЕРБ с решение № 99-00-ГИД-293/17.09.2019 г. На събранието на ГЕРБ в Смолян през август той бе номиниран за общински съветник с пълно единодушие от 55 гласа „за“. Киряков бе предложен и за кандидат-кмет, но получи само 5 гласа „за“. В листата на ГЕРБ не е и Георги Йочев, който номинира Киряков за кмет.

Киряков два пъти бе водач на листата на ГЕРБ – и през 2011 г., когато Мелемов победи на балотажа срещу Дора Янкова, и на изборите през 2015 г., спечелени от настоящия кмет на първи тур. Подкрепата на Киряков бе решаваща за победата на Мелемов над Янкова.

Този път листата се води от зам.-кметовете Марин Захариев и Венера Аръчкова, следвани от общинските съветници Ангел Безерягянов, Петър Мирчев и шефката на РИОСВ Екатерина Гаджева. Шестата позиция е заел Денислав Костов, който е шеф на ДФ „Земеделие“ в Смолян. Непосредствено след него са новите лица от гражданската квота на ГЕРБ д-р Петър Янев (очен лекар), Тодор Митов и Божидар Шуманов.

Най-големият защитник на политиката на кмета Николай Мелемов Стоян Иванов, който влезе в Общинския съвет с подкрепата на бизнесмена Кирил Асенов, е на 10-о място. След него са наредени съветниците от ГЕРБ Мария Семерджиева (началник на РУО), Ивайло Халваджиев, Димитър Николов и Марияна Сивкова. На 17-а позиция е зам.-областният управител Андриян Петров. В листата още са хирургът д-р Атанас Белчилов (21-во място) и д-р Нина Карова -акушер-гинеколог. В кандидатската листа има още един Петър Янев – гайдарят от ансъмбъл „Родопа“ – на 25-о място.

И кметът на община Смолян Николай Мелемов, и досегашните кметове от ГЕРБ в Смилян – Чавдар Червенков, Могилица – Милко Кисьов, Търън – Явор Говедаров, Влахово – Недко Димитров, и Широка лъка – Васил Седянков, са предложени за нов мандат. Срещу Сийка Суркова в Момчиловци ГЕРБ издига Димитър Величков, срещу Венко Палчев във Виево – Захари Соколов.

Листа на ГЕРБ за общински съветници

1. Марин Ташев Захариев
2. Венера Райчева Аръчкова
3. Ангел Николаев Безергянов
4. Петър Стефанов Мирчев
5. Екатерина Димитрова Гаджева
6. Денислав Емилов Костов
7. Тодор Кирилов Митов
8. Петър Стефанов Янев
9. Божидар Огнянов Шуманов
10.Стоян Иванов Иванов
11.Мария Василева Семерджиева
12.Софка Ясенова Иванова
13.Ивайло Борисов Халваджиев
14.Цветанка Тинкова Илиева
15.Димитър Николов Николов
16.Димитър Ангелов Делчев
17.Андриян Георгиев Петров
18.Мариана Георгиева Сивкова
19.Борислав Петров Георгиев
20.Елин Сашев Лилов
21.Атанас Райчев Белчилов
22.Васил Зарков Кутлев
23.Христо Петров Кименов
24.Нина Юлиянова Карова
25.Петър Христов Янев
26.Слави Станчев Глухов
27.Лиляна Димитрова Балийска
28.Веселин Динков Грашев
29.Росен Митков Шехов

 

Advertisement
Back to top button
Close