НОВИНИ

Данъчни запечатаха хотел на Пампорово и още пет обекта

Снек бар, дрогерия, хотел, магазин, сергия и питейно заведение, са запечатани на Пампорово след проверки на данъчните. Нарушенията са свързани предимно с не издаване на касови бележки, съобщиха от смолянския офис на НАП.

Провежданите за поредна година срещи, между представители на бизнеса в зимния курорт Пампорово и Велинград с ръководството на Териториална дирекция на НАП Пловдив, вече дават своите резултати. Констатираните нарушения за първите три седмици от кампанията са по-малко спрямо същия период на предходната година. Изключение има само при проверките в селища в близост до курортите където се констатират по-голям брой нарушения дори и липса на фискално устройство в обектите.

В курортен комплекс Пампорово за трите седмици от старта на Кампанията са извършени 145 проверки, като при 13 от тях са констатирани нарушения.

И през тази кампания се използват всички методи на наблюдение и контрол за насърчаване правилното прилагане на данъчно-осигурителното законодателство, от явно присъствие на униформени патрули и извършването на контролни покупки до използването на възможностите на дистанционната връзка между фискалните устройства в обектите и единната електронна система на НАП. Извършват се проверки и на луксозните автомобили в курортите. Проверява се също за сключени трудови договори на наетите лица и наличие на всички необходими документи за извършване на дейност на съответния  обект.

Advertisement
Back to top button
Close