Advertisement
ПОЛИТИКА

Цветан Цветанов в Смолян: Най-важното е да разбием симбиозата между ДПС и ГЕРБ

„Като журналисти знаете колко пъти съм посещавал Смолянска област и колко пъти съм се ангажирал с определени каузи, за да помагам на всяка една община. Но най-важното е да разбием този модел на тази симбиоза между Движението за права и свободи и ГЕРБ. Аз съм изключително разочарован от това, което се случва в последните две години. Не очаквах, че за такъв кратък период от време тази зависимост да бъде толкова силно изразена. Но местните избори показаха, че всъщност това са договорки, в които, повярвайте, нито съм участвал, нито съм имал намерение да участвам.“

Това каза лидерът на ПП „Републиканци за България“ и бивш втори в ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция в Смолян днес, на която бе представена листата за народни представители на партията в 22-и многомандатен избирателен район.

На пресконференцията в Смолян бе и зам.-председателят на партията Павел Вълнев – родопчанин, един от най-успелите българи в САЩ. „На 41 години съм, женен с две деца, живея от 20 години в Чикаго. С брат ми сме изградили няколко успешни бизнеса. Роден съм в Девин, до седми клас съм живял в Доспат, от седми до 12-и клас съм учил в Смолян (в Икономическия техникум). Брат ми също е завършил Математическата гимназия тук.“ – каза при представянето си бизнесменът.

„Не съм участвал в приватизацията, зад мене не са стояли софийски лобита с червени куфарчета. Успял съм в държава, в която има правила. Затова и нашият лозунг е „За държава с правила“. – подчерта той. Най-важното, според него, е да се унищожи корупцията – чрез промяна в съдебната система и електронното управление. „В Америка мога да седна на компютъра и за 24 часа да стартирам бизнес. А тук, докато почнеш нещо, те отказват, или те фалират. Всеки иска нещо, всеки започва да ти прави спънки.“ – обоснова се зам.-председателят на „Републиканци за България“.

Водачът на листата в Смолян Димитър Трендафилов представи себе си и останалите кандидати. „Имам доста политически опит, с вас сме се срещали много пъти по различни кампании. Завършил съм Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов, имам магистратура по право от Югозападния университет „Неофит Рилски“. Работил съм в различни банкови дружества, като съм заемал и ръководни постове в банковата сфера, включително и в IT-сектора. Понастоящем от 4 години работя в София и съм представител на една фирма за международни превози на товари.“

Втори е Асен Черешаров от Златоград. От 2015 г. е юрисконсулт на община Златоград. Бил е шеф на ОИК-Златоград на местните избори 2015 г. и 2019 г. Завършил е „Право“ в Пловдивския университет. Трета е Милена Гайдарова. Завършила е икономика, работила е като началник отдел „Местни данъци и такси“ в община Девин. В момента има частен бизнес в областта на счетоводството. Четвърти е Валентин Данаилов. Той има собствен бизнес и е родом от Доспат. След него е Мария Ангьозова – педагог, преподавател в училището в Павелско. Шести е Венцислав Шишков – два мандата кмет на село Загражден. Седми е Идриз Шабанов, завършил Стопанска академия „Димитър Ценов“, един мандат е бил кмет на село Гьоврен. Последна в листата е Деница Кисьова, която е завършила мениджъмънт в София.

Цветан Цветанов и Павел Вълнев с кандидатите за народни представители

„Като златоградчанин винаги съм се чувствал много привързан към г-н Цветанов. Аз мога да кажа, че той е златоградчанин, заради това, че множество инвестиции в града се случиха благодарение на него. Справките са обективни, през последните две години, в които г-н Цветанов не е активен политик от управляващата партия, Златоград загуби своя приятел от високо политическо ниво. А числата говорят сами за себе си. В последните години ние получихме малко над 2 милиона лева, които са крайно недостатъчни.“ – заяви Асен Черешаров.

Според него именно Цветанов е прокарал идеята за топлата вода от Ерма река. „За този проект трябва много да бъде настоявано“ – добави Черешаров, според когото проектът за термалната вода не е чисто златоградски, тъй като ще даде добавена стойност на 7 общини в региона.

За свой успех юристът смята два проекта, разработени с негова колежка, благодарение на които в Златоград са били привлечени 13 милиона и половина лева по програми за енергийна ефективност, благодарение на което, по негови думи, европейските пари достигнат до обикновения човек.

В 21-и век, в 21-а година гласувайте с № 21 в бюлетината за държава с правила, призова Цветан Цветанов.

Пълен запис на пресконференцията на ПП „Републиканци за България“ може да видите в канала ни в Youtube.

YouTube player

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button