Advertisement
НОВИНИ

Чрез игри и забавни беседи с деца, служители на „Пътна полиция“ отбелязаха Деня за безопасност на движението

Във връзка с отбелязването на 29 юли, който е Ден за безопасност на движението по пътищата, и стартиралата акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ се проведе съвместно мероприятие с деца от образователен център „Мекс академи“ и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Смолян, посветено на безопасността на движението по пътищата.

Под формата на забавна беседа, служители от пътна полиция обясниха на децата основните правила за безопасност при движение по пътищата. Полицейски инспектор Николай Митрев им показа как да различават истинския полицай, ако той не носи униформа, като им демонстрира полицейската си значка. Децата гордо показаха собственоръчно направените от тях полицейски значки, които бяха закичили на гърдите си.

Голямо вълнение и радост сред малчуганите предизвика възможността да разгледат патрулния автомобил и да натиснат панела с различните видове сирени.

Децата играха роля на истински полицаи, като спираха водачите и им даваха брошури, които сами са изработили. Брошурите включваха „10-те златни правила за внимателния шофьор“. Те отправяха послания, като „Шофирайте така, сякаш всяко дете на пътя е Вашето!“, „Нека животът винаги да бъде с предимство!“.
Много от инициативите по превенция на пътната безопасност неслучайно поставят фокус към децата и младежите, защото те са най-уязвимите участници в движението.

За миналата, 2023 година, на територията на ОДМВР – Смолян са регистрирани 298 пътно-транспортни произшествия, в които са загинали 2 и са ранени 102 участници в движението. Загиналите са на възраст между 67 и 76 години. Няма загинали деца при инциденти на пътя, ранени са 11 на възраст от 3 до 17 години.

От началото на тази година до края на месец май са регистрирани 165 пътно-транспортни произшествия, в които няма загинали деца, ранени са 5 деца, от които 4-ри са леко ранени и 1-но дете на 3 години тежко ранено. В инциденти на пътя за посочения период е загинал 1 и са ранени 44 участници в пътното движение.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!