НА ФОКУСТемида

Четвърта присъда получи 16-годишно момче, разплака се в съда

 

Любен Севриев от Доспат е само на 16 години, но вече има в актива си четири присъди. Повечето са за кокошкарски кражби. Последната обаче е за източване на 1 600 лева от банкова карта, заради което днес Смолянският окръжен съд му наложи условна присъда от шест месеца с тригодишен изпитателен срок и обществено порицание.

На 5 май миналата година Любен и баща му били на гости на приятел в село Змеица. Малко след полунощ младежът решил да претараши колата на домакина Митко Байкалов. Влязъл в гаража, намерил ключовете и отключил колата „Форд Мондео”. Вътре намерил банковата карта с ПИН код към нея и 25 евро, които взел без да се замисли. После заключил автомобила и оставил ключовете на място. През деня, около обяд, на два пъти изтеглил по 800 лв. от банкомат в Доспат. След подаване на сигнала в полицията крадецът бързо бил установен и срещу него е образувано досъдебно производство.

По време на делото, което се гледа по съкратеното съдебно следствие, пострадалият Митко Байкалов декларира, че няма претенции към подсъдимия, тъй като парите са му възстановени. Мъжът отказа да бъде конституиран и като частен обвинител.

„Ако може съдът да ми даде по-леко наказание. Много съжалявам за направеното. Срамувам се от себе си. Подведох се, направих простотия”, каза плачейки пред съда 16-годишният младеж.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close