НОВИНИПолитика

Четирима социалисти от Смолянско влизат в новия Национален съвет на БСП

В 50-я юбилеен конгрес на социалистическата партия участие взеха 20 делегати от областта

В новия Национален съвет на БСП има четирима социалисти от Смолянска област. В качеството си на председател на Обединението на жените социалистки (ОЖС) в БСП Дора Янкова влиза в Националния съвет по право. Депутатът трети мандат и бивш кмет на Смолян бе избрана с 92 гласа на отчетно-изборна конференция на обединението на 26 юли. На конгреса за членове на НС бяха избрани Емил Хумчев – председател на БСП – Златоград (с 293 гласа), и Рабие Кьосева – областен председател на партията (с 317 гласа). Четвъртият член на Националния съвет на БСП от областта е Пантелей Мемцов в качеството му на делегиран представител на Смолян.

Член на Националния съвет от младежката квота стана и Петя Михалевска – дъщеря на депутата от Смолянския избирателен район Димчо Михалевски, който почина на 18 февруари 2014 г. на 48-годишна възраст. Петя Михалевска продължи благотворителната инициатива на баща си и ежегодно организира Коледен празник на децата – инвалиди в Смолян с много подаръци за тях.

На конгреса силно изказване направи делегатът от Смолян Иван Френкев – общински съветник от БСП в местния парламент.

Групата от 20 социалисти, които взеха участие в 50-ия юбилеен конгрес на БСП, ще пренесе конгресната дискусия в партийните организации в областта с амбицията БСП да стане първа политическа сила.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close